E-learning programma voor iedere chauffeur

Driver Safety Improvement Program Offline en online training voor fleet


Elk jaar sterven gemiddeld 60 mensen bij een arbeidsongeval in het verkeer. Dat is bijna de helft van de gemiddeld 123 personen die jaarlijks bij een arbeidsongeval overlijden. Dat blijkt uit een analyse van het VIAS Institute op basis van de cijfers van het Fonds voor Arbeidsongevallen in de periode 2010-2014, naar aanleiding van de internationale dag voor gezondheid en veiligheid op het werk.

Arbeidsongevallen in het verkeer maken maar een tiende uit van alle arbeidsongevallen, zo blijkt voorts, maar ze zijn dus vaak ernstiger dan gewone arbeidsongevallen. Concreet leiden in het verkeer per 1.000 ongevallen 126,2 tot blijvende ongeschiktheid of overlijden, bij andere arbeidsongevallen is dat 93,8.

Naast de menselijke schade zijn de directe kosten van arbeidsongevallen in het verkeer enorm: 86 000 euro voor een ongeval met blijvende arbeidsongeschiktheid en 400.000 euro voor een dodelijk ongeval, aldus het VIAS Institute.

"Investeren" om te besparen

Voor een fractie van deze gigantische bedragen kunnen heel veel leed en kosten worden bespaard. Al méér dan 40 jaar biedt Jesco Auto Training School op maat Drivers Safety Improvement Programs aan voor bedrijven die van veiligheid een erezaak wensen te maken en dus echt geven om hun medewerkers.

Kies uw Drivers Safety Improvement Program op maat Verkeersveiligheid is een werkwoord. Net als veilig autorijden. We moeten er continu aan werken.

Veilig auto rijden is een proces dat constant om oefening vraagt, zowel praktisch als theoretisch. Daarom ontwikkelde Jesco Auto Training School het ‘Drivers Safety Improvement Program’, of DSIP.

Dit richt zich tot bedrijven die de veiligheid van hun medewerkers op de weg echt belangrijk vinden. Het programma wordt bovendien telkens 100% op maat van uw bedrijf ontworpen.

Het ‘Drivers Safety Improvement Program’ is het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring op het vlak van verkeersveiligheid en veilig auto rijden door Jesco Auto Training School. Het programma bestaat uit twee delen, afkomstig van de gekende Jesco-slogan ‘Drive Safe, Think Jesco’.

Drive & Think. The Safety Circle.

De ‘Drive’ bestaat uit opleidingen in de Autoveiligheid, Wagenbeheersing, Rijvaardigheid, Eco-driving en Refresh-training. Ook de Commentary Drive met computeranalyse en videoregistratie van de weg en de chauffeur vallen onder ‘Drive’. Hiermee krijgt elke chauffeur een klare kijk op zijn rijgedrag. De ‘Think’ wordt ingevuld door leermomenten over verschillende topics rond verkeersveiligheid, assessments en tussentijdse leertests, ad hoc of actualiteitsgerelateerde infomomenten (bijv. weersomstandigheden, nieuwe verkeersregels), safety-seminars en uitgebreide rapportering (in groep of individueel).

Commentary Drive

Al ruim 15 jaar geleden hebben we geïnvesteerd in een camerasysteem met computer, die in de auto de chauffeur en zijn afgelegde traject in beeld brengt. Veel bedrijven doen een beroep op deze unieke dienstverlening omdat de chauffeurs zo zélf kunnen ondervinden wat ze verkeerd doen en hoe ze veiliger kunnen rijden. De Commentary Drive kan zowel bij Jesco als bij uw bedrijf zelf plaatsvinden.

De Commentary Drive krijgt heel wat bijval bij bedrijven die begaan zijn met de verkeersveiligheid van hun werknemers. Zo groeide de vraag om, naast de slip- en andere cursussen, ook een soort van continu leerprogramma te ontwikkelen. Die vraag leidde tot de ontwikkeling van het Drivers Safety Improvement Program door Jesco Auto Training School.

E-study

Op vraag van de markt, waar de safety-awareness groeit, ontwikkelde Jesco het Driver Safety Improvement Program. Dat is naast praktische trainingen ook een vorm van e-study rond veilig verkeer. De deelnemers krijgen op hun computerscherm, tablet of smartphone een reeks met vragen en informatieve filmpjes rond verkeersveiligheid. Verder kan de werkgever via Jesco ook allerlei bijkomende informatie rond verkeersveiligheid sturen naar de medewerkers, bijvoorbeeld over ‘veilig rijden in de winter’ of ‘de dode hoek’. Zo leren de betrokken chauffeurs steeds bij. Hun evolutie kan nauwkeurig geëvalueerd worden door de vragenlijst en een uitgebreide rapportering die in het programma is voorzien. Op die manier werken bedrijven en hun medewerkers ook op lange termijn continu aan hun safety-awareness.

B2B, op maat

Met het ‘Drivers Safety Improvement Program’ richt Jesco Auto Training School zich vooral op grotere bedrijven voor wie veiligheid een belangrijke rol speelt in hun bedrijfscultuur. Het is duidelijk dat de e-study een grote meerwaarde biedt in combinatie met de diverse praktijklessen van Jesco. Het ‘Drivers Safety Improvement Program’ wordt steeds op maat van uw bedrijf ontwikkeld. U bepaalt waar de klemtonen liggen, de hoeveelheid aan informatie, de inhoud, praktijklessen, enzovoort. U merkt het: the sky is the limit bij het Drivers Safety Improvement Program.